Status

Okej, nu råkar det ju vara ett par månader sedan jag bloggade sist så det vore kanske på sin plats med en kort update.

Lillfisen: Meja är 7,5 månad och en lycklig liten solstråle. Hon sitter själv sedan hon var ungefär 6 månader och har fått tre små tänder (ytterligare tre är på G). Hon gillar gröt och burkmat men absolut inte välling. Hon äter ”riktig mat” samtliga mål på dagtid, men ammar då och då på natten. Det värsta hon vet är att ligga i spjälsängen, då skriks det så pass att mammans blod fryser till is. Över huvud taget gillar hon inte att somna och kan lätt vara vaken en hel dag. I vagnen eller bilen är det däremot acceptabelt att somna. Hennes favoritsak är gåstolen, hon fullkomligt flyger fram över golvet. Annars gillar hon allt man kan tugga på. Hon har inte blivit blyg för okända personer ännu men hon blir ofta ledsen när hon ser mig försvinna ur sikte. Hon kryper inte och är inte speciellt förtjust i att ligga ner, hon föredrar att sitta.

Stortrollet: Mira är en pratmaskin utan dess like. Någon gång i somras sa det bara ”klick” i språknerven hos henne och alla ord bara flödade ur munnen. Dagispersonalen blev mäkta förvånade när hon kom tillbaka efter sommaruppehållet. Hon gillar att gå till dagis, men är lite tveksam till de nya ”småungarna” som börjat på avdelningen och håller sig helst med de 4-5 jämngamla kompisarna som är kvar. Lilla fröken Mira är en bestämd dam med mycket humor och empati. Hon blir förskräckligt ledsen när någon annan är ledsen (lillasyster är dock ett undantag) och vill gärna trösta och kramas. Men hon är fräck och knuffas i smyg när hon blir frustrerad. Hennes stora favorit just nu är Pippi Låpjumps (Långstrump allstå…), hon har en sliten liten Pippi-docka som har gått sönder på båda fötterna (jag får inte laga) som hon vill ha med sig jämt. Hon vill gärna titta på både tecknade Pippi och ”riktiga” Pippi på TV. Annars gillar hon att läsa, leka med dockor och laga plastmat. Mejas alla bebisleksaker är också populära.

Moi: Jag är hemskt trött och en aning uttråkad. Därför har jag bestämt mig för att börja jobba 25% i mitten av januari, vi får se om det funkar. Det är tänkt att Dennis ska ha henne när jag är på jobbet, men inte ta ut föräldrapenning. Så vi ska försöka matcha hans hemma-plugg-dagar med mina jobbdagar. Jag känner verkligen att jag behöver få ett break hemifrån ibland och vara bland enbart vuxna människor. Men funkar det inte så fortsätter jag såklart att vara ledig på heltid. Jag har schyssta chefer som månar om mig och ställer upp på ett sätt som de egentligen inte måste. Fortfarande är jag så fruktansvärt nöjd över mitt val att byta jobb efter förra föräldraledigheten!

Mjaa… det var väl iallafall en liten statusuppdatering.

Annonser

3 kommentarer

Filed under Allmänt babbel

3 responses to “Status

 1. Jättekul med uppdatering!

  Det låter som att din minsting är väldigt lik min minsting. :P Lukas äter också riktig mat, men dissar burkmat och välling. Sömnen är ett STORT problem här hos oss. Ja, främst för mig då, för sambon vaknar ju inte på nätterna även om Lukas skriker halsen av sig. På nätterna kan han få för sig att vara vaken två timmar mitt i natten och det är inte så roligt. Annars kan han vakna varje timme eller varannan och ibland var tredje (halleluja).

  Spännande att du ska börja jobba igen, om än bara lite grann. Jag ska fortsätta vara ledig tills det är dags för småttingarna att börja på dagis, vilket blir i maj, nångång. Då kommer jag ha varit borta från arbetsmarknaden i över tre år. Det känns lite läskigt. :)

 2. Vad roligt att du bloggat igen. Låter som Mira och Melvin är väldigt lika, Melvin älskar också Pippi och i paketen under granen ligger en ny film då vi föräldrar är jäkligt trötta på ”Pippi flyttar in i Ville Villekulla” :-)

  Jättekul att du uppdaterade lite.

  God Jul till er allihopa

 3. Välkommen tillbaka till bloggvärlden! Och kul att läsa om hur dina barn har utvecklats.

  Hoppas det funkar för dig att jobba. Att träffa vuxna människor kan göra susen för humöret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s